Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Πολλά χρόνια τώρα άκουγα για μία αλοιφή που επουλώνει τα εγκαύματα από καψίματα πολύ καλύτερα από κάποιες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Δυστυχώς όλους όσους ρωτούσα τη συνταγή μου λέγαν ότι την έφτιαχνε η γιαγιά τους ή η θεία τους ή τέλος πάντων κάποιος που δεν είναι πλέον στη ζωή.
Με τα πολλά και τα λίγα κατάφερα να βρω τη συνταγή και να την αναρτήσω για να μην χαθεί ξανά.
Ίσως με τα καινούργια μέτρα για την υγεία αναγκαστούμε να ξαναθυμηθούμε τις παλιές πρακτικές.

ΥΛΙΚΑ:
α) 1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
β) 2 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ
γ) 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΕΡΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
δ) 4-5 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΦΡΟΞΥΛΙΑ (ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑ ή ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ Ο ΜΕΛΑΝΟΣ) ΤΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΙΦΤΗ -  ΤΑ ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΘΗ ΤΟ ΦΥΤΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ  ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5ΛΕΠΤΑ.(νομίζω υπάρχει και ειδικό σκεύος που το λένε μπαιν Μαρί). ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΑΛΟΙΦΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΛΟΙΦΗ  ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!!
ΑΝ  ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΝΩ ΑΝ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑΙΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

1 σχόλιο:

Ιωάννης Άγρας είπε...

Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις με Μπεν Μαρί! Βάζεις το κερί πρώτα μετά το λάδι και τα κλωνάρια άτριφτα και όχι κατ'ανάγκη βλαστάρια , χωρίς να σημαίνει ότι πειράζει το τρίψιμο! Εγώ αντί μαστίχα βάζω 10 σπυριά λιβάνι και τα βραζώ 10 λεπτά.Περνάω το μίγμα από σιτα ρίχνοντας το σε ένα άλλο σκεύος και μετά το μοιράζω στα βαζάκια!Είναι μια απίθανη αλοιφή για τα εγκαύματα!